ICT-management

Onder de aanduiding ICT-management geeft VGM een aantal cursussen op het raakvlak tussen ICT en Management.

Vanuit het perspectief van het informatiemanagement wordt gekeken naar een organisatie als geheel en naar de bedrijfsprocessen die daarbij een rol spelen. In deze opleidingen wordt daarom een aantal hedendaagse concepten aangereikt om het fenomeen organisaties te verklaren en om het strategisch belang van informatietechnologie voor de organisatie te verduidelijken. Het gebruik van IT leidt tot veranderingen in de organisatie. Dat vraagt naast inzicht in de 'harde' ook inzicht in de 'zachte' ontwerpaspecten.

VGM biedt op dit gebied enkele opleidingen aan waaronder:

 • Informatiemanagement (IM)
 • Business & ICT alignment (BICTA)
 • Bedrijfsanalyse en specificeren (BAS)

Voor meer informatie: vraag de studiebrochure Informatiemanagement aan.

Deze cursus is bedoeld voor projectleiders, aankomende projectleiders en voor iedereen die direct bij projecten betrokken is. Deze opleiding is algemeenvormend en kan daarom heel goed worden afgenomen als voorbereiding op een specifieke projectmethodiek in ICT.

Voor meer informatie: vraag de studiebrochure Projectmanagement aan.

Projectmatig werken is niet voorbehouden aan de sector ICT. Wel wordt deze manier van werken veel toegepast binnen vernieuwingen in de informatievoorziening van organisaties. Door onze ervaring met projecten en het ontwikkelen van ICT-opleidingen kunnen we beide vormen en combinaties daarvan aanbieden. Projectmanagement in algemene vorm is geschikt voor alle typen projecten en in het bijzonder Projectmanagement in de ICT. Voor diegenen die direct aan de slag willen met Projectmanagement is de training Projectmanagement in de praktijk (PMP) zeer aan te bevelen.

Voor meer informatie: vraag de studiebrochure Projectmanagement aan.

Wilt u ook 'grip op uw processen'? VGM biedt opleidingen over Procesmanagement aan waarin uitwisseling van praktijkervaringen over ontwerpen en sturen van processen in de organisatie centraal staan. Deze opleidingen zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is hoe men processen zodanig kan inrichten dat deze 'sneller en slimmer werken met beter resultaat'. Deze opleidingen zijn:

 • Introductie Procesmanagement (IPM)
 • Leergang Procesmanagement (LPM)
 • Cursus Procesontwerp (CPO)
 • Masterclass Procesmanagement (MPM)
 • Cursus Lean aanpak (CLA)
 • Procesmanagement in samenhang met ICT (PMS)

Voor meer informatie: vraag de studiebrochure Procesmanagement aan.

RUP®, Rational Unified Process, is de de facto-standaard op het gebied van systeemontwikkeling. RUP® is een compleet raamwerk bestaande uit onder meer procesbeschrijvingen, rolbeschrijvingen, producten, activiteiten en sjablonen. Het raamwerk kan op maat worden gemaakt voor organisaties en projecten en dekt alle benodigde disciplines af. Naast ontwerpen, coderen en testen worden bijvoorbeeld ook de vakgebieden informatieanalyse en projectmanagement afgedekt. RUP® kan zowel op grote als kleine ontwikkelingsprojecten worden toegepast.

RUP® is gebaseerd op de volgende Best Practices:

 • Iteratief ontwikkelen
 • Beheersing van eisen en specificaties
 • Architectuurgedreven aanpak
 • Visueel modelleren
 • Continue kwaliteitsbeheersing
 • Wijzigingenbeheer

Voor meer informatie: vraag de studiebrochure RUP aan.

ITIL (Information Technology Infrastructure Library) is de standaard voor inrichting van het beheer van de IT dienstverlening. Met deze methodiek wordt IT-beheer procesmatig ingericht. Daarbij staan voorop de kwaliteit van de dienstverlening, een optimale flexibiliteit en beheersing van de kosten. Naast de breed geïmplementeerde versie 2 biedt VGM ook cursussen aan van de vernieuwde, zogenaamde versie 3.

Voor meer informatie: vraag de studiebrochure ITIL aan.

Een onmisbare component voor iedere ICT-er. Immers: iedereen die werkzaam is binnen de ICT heeft op de een of andere manier te maken met communicatie. VGM heeft communicatietrainingen beschikbaar op tal van specifieke gebieden. Trainingen die u communicatie leren toepassen.

Voor meer informatie: vraag de studiebrochure Communicatievaardigheden aan.

Deze site informeert over het producten- en dienstenaanbod van VGM. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Copyright 2014 VGM BV Soest (NL) | telefoon (035) 602 53 91 | e-mail info@vgm-opleidingen.com