CMM (Capability Maturity Model)

Softwareontwikkeling

CMM is zo langzaamaan een begrip geworden als het gaat om het vaststellen van best practices voor organisaties inzake de eigen software ontwikkeling. Het model geeft de mogelijkheid om aan de hand van de inventaristatie de vervolgstappen te nemen om de software ontwikkelings processen te kunnen verbeteren. CMM staat voor Capability Maturity Model.

VGM organiseert zowel voor groepen deelnemers binnen een organisatie (in-company) alsook voor individuele deelnemers (op basis van zelfstudie met mondelinge begeleidingslessen) cursussen op het gebied van CMM. De cursus CMM Foundation is standaard beschikbaar, maatwerk varianten kunnen in overleg voor in-company-trajecten worden samengesteld.

CMM Foundation

Deze cursus is gericht op iedereen die te maken krijgt met een CMM-implementatie, zowel diegenen die de implementatie gaan uitvoeren als diegenen die met een CMM-implementatie geconfronteerd worden. In de cursus wordt aandacht besteed aan zowel de context, inhoud en structuur van CMM alsook aan het toepassen ervan.

Onderwerpen CMM

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Context: procesgericht werken, kwaliteitssytemen, groeimodellen, Oorsprong CMM-Software Proces Improvement
  • Inhoud en structuur CMM: basisbegrippen, organisatiestructuur en organisatierollen, niveaus, key process areas (kpa), common features, key practices, meten
  • Toepassen CMM: CMM-implementatie volgens IDEAL-model, assessment methode

Meer informatie

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een studie-adviseur van VGM of vraag de studiebrochure CMM aan.

Deze site informeert over het producten- en dienstenaanbod van VGM. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Copyright 2014 VGM BV Soest (NL) | telefoon (035) 602 53 91 | e-mail info@vgm-opleidingen.com